Onze huisartsenpraktijk

Laura van Wiechen

Laura van WiechenIk ben geboren in 1975. Sinds januari 2006 ben ik huisarts. Na afronding van mijn geneeskunde studie in Amsterdam ben ik anderhalf jaar werkzaam geweest als arts op een chirurgische afdeling in een ziekenhuis in Amsterdam. Vervolgens heb ik bewust de keuze gemaakt voor de huisartsenopleiding; een zeer goede keuze!
Een grote diversiteit aan patiënten met verschillende medische problemen, jong en oud, spoed en minder spoed…. Alles komt aanbod, dit zijn slechts enkele aspecten van hetgeen wat mijn werk als huisarts zo leuk maakt. Ook zorgen voor een gedegen advies voor de reizigers die onze praktijk bezoeken is een leuk onderdeel van mijn huisartsen bestaan.

Sinds 2011 ben ik ook huisartsopleider en begeleid ik onze jaarlijks wisselende Aios. Een leuke en leerzame extra taak. Opleiden houdt scherp en zorgt er mede voor dat je kennis up to date blijft.

Ik ben aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag.
Ik woon samen met mijn echtgenoot Remmelt en onze drie dochters Bente, Renée en Lotte in Overveen.

BIG: 79056113701


Sabine Verhoeven – van der Kaa

Sabine Verhoeven - van der KaaIn 2013 mocht ik bij de Kennemerpoort starten met de opleiding tot huisarts, waarbij Laura van Wiechen mijn opleider was. Ik was ontzettend op mijn plek op de praktijk; ik heb er veel geleerd en er was een goede klik met de collega’s en de patiënten. Tegen het einde van het jaar nam ik mij voor om na mijn opleiding een soortgelijke praktijk te zoeken om te gaan werken.

Na mijn afstuderen als huisarts in 2016 ben ik teruggekomen naar de Kennemerpoort om hier een zwangerschapswaarneming in te vullen en daarna ben ik niet meer weg gegaan. Ik ben heel erg blij dat ik in 2020 de plek van Tom Harding mocht overnemen in de praktijk. Het huisartsenvak is prachtig: als dokter en patiënt leer je elkaar steeds beter kennen en weet steeds beter wat voor de patiënt belangrijk is, gezamenlijk besluiten maken is essentieel in ons vak. Elk consult is weer anders: van jong tot oud, van een goed gesprek over uw zorgen of wensen tot een ingreepje, van spoedeisend tot chronisch, op de praktijk of bij u thuis. Daarnaast mag ik als opleider, samen met Laura van Wiechen, jaarlijks een huisarts in opleiding begeleiden. En hopelijk zal de huisarts in opleiding net zo enthousiast worden over het fantastische vak en de prettige praktijk. Ik ben aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag, maar ik hoop voor u dat u mij niet te vaak hoeft te bezoeken

BIG: 19913976601


Marianne Princen

Marianne PrincenGeboren in 1973

Na afronding van mijn studie geneeskunde aan de universiteit van Amsterdam heb ik twee jaar als basisarts gewerkt op verschillende afdelingen van ziekenhuizen in Zaandam en Purmerend. Dat was een goede voorbereiding op de huisartsopleiding die ik in 2003 heb afgerond.

Vanaf 2003 ben ik met veel enthousiasme werkzaam als huisarts in Bennebroek. Huisarts zijn ervaar ik als gevarieerd, boeiend en uitdagend. Geen dag is hetzelfde door een grote verscheidenheid aan patiënten en hun vragen, problemen en/of aandoeningen. Het is een uitdaging ieder individu een goed advies of passende behandeling te geven.

BIG: 39049715001


Margreet Schipper


Mijn naam is Margreet Schipper. Ik ben geboren in 1980 en opgegroeid in Bergen (NH). Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de VU in Amsterdam. Hierna heb ik onder meer op de spoedeisende hulp gewerkt. Mijn keuze voor het huisartsenvak was snel gemaakt. Wat mij met name aanspreekt is enerzijds de verscheidenheid van mensen en klachten en anderzijds de continuïteit van het patientencontact. Recentelijk ben ik met mijn gezin in Heemstede komen wonen. Naast werk en thuis leef ik me graag uit op de tennisbaan en op de fiets. Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van het team van de Kennemerpoort.

BIG: 19065345401


Joris van Ballegoij

Per half december 2021 gaat Joris een nieuwe werk uitdaging aan als huisarts en gaat hij onze praktijk verlaten. We wensen hem veel werkplezier op zijn nieuwe werkplek.

Thijs van Rheenen, huisarts, gaat ons team versterken vanaf 3 januari 2022 op maandag.

Elisah Houtzager

Elisah is sinds 1 december 2020 bij ons werkzaam in de praktijk als waarnemend huisarts. Momenteel is zij met zwangerschapsverlof. Elisah wordt tijdelijk vervangen door Elsbeth de Vries (BIG: 49915232001).

BIG: 89920316101


Huisarts in opleiding

Jaarlijks wordt ons team versterkt met een nieuwe aios (huisarts io). Laura van Wiechen en Sabine Verhoeven zijn de huisartsopleiders. 1 maart 2022 start de nieuwe aios.


De spreekuren per huisarts vindt u hier.