Medische informatie

Wanneer u op zoek bent naar betrouwbare medische informatie kunt zoeken op thuisarts.nl. Dit is een website van het Nederlands Huisartsengenootschap met tientallen informatiebrieven over klachten en aandoeningen. Zo kunt u opzoeken waar u op moet letten bij kinderen met koorts of kinderziektes, wat te doen bij rugpijn, maar ook over suikerziekte, gezonde voeding bij hart- en vaatziekten en vragen rondom het levenseinde.

Moet ik naar de dokter?

Twijfelt u of u een afspraak moet maken?

Hardnekkige huiduitslag? Of een kind met koorts? Iedereen twijfelt wel eens of een bezoek aan de huisarts nodig is. Met de gratis App ‘Moet ik naar de dokter?’ kunt u zelf beoordelen of en wanneer het nodig is om uw huisarts te raadplegen. De app geeft aan wat men zelf kan doen om de klachten te verlichten en in welke gevallen men alsnog de dokter moet bellen. Men krijgt een deskundig en eerlijk advies en is zo verzekerd van de beste zorg, op het juiste moment door de juiste zorgverlener.

De App ‘Moet ik naar de dokter?’ kunt u gratis downloaden. Tevens kunt u de App gratis raadplegen via www.moetiknaardedokter.nl.

Bloeddrukmetingen

Met thuisbloeddrukmetingen kan een groot aantal bloeddrukwaarden worden verkregen, gemeten over een langere periode, op verschillende dagen en in een setting die zo veel mogelijk overeenkomt met uw normale levensomstandigheden. Voordelen zijn dat het witte-jassen-effect wordt vermeden en dat de gemiddelde bloeddruk beter wordt benaderd.

Deze metingen kunnen bij sommige patiënten een betere weerspiegeling zijn van de bloeddruk onder normale leefomstandigheden dan metingen in de spreekkamer bij de huisarts, assistente of de praktijkondersteuner. Ook zijn er aanwijzingen dat door thuis de bloeddruk te meten overbehandeling kan worden beperkt. U kunt op de praktijk een bloeddrukmeter lenen. Als u overweegt zelf een bloeddrukmeter aan te schaffen, kijk dan eens op de site van de hartstichting.