Onze huisartsen

 

Tom Harding

Tom HardingGeboren in 1954, sinds 1986 als huisarts gevestigd in Bennebroek, getrouwd met Sacha van den Ende, twee volwassen kinderen, waarvan één, jawel, geneeskunde studeert. Ik woon in Heemstede op veilig-nabije afstand van de praktijk.

Ik voel me vooral medisch adviseur van mijn patiënten, d.w.z. ik kan helpen bij het vinden van de behandeling die bij hen past. Ik vind onderwijs leuk, daarom ben ik huisartsopleider . Een mooi gevolg is dat ik daar zelf nog het meeste van leer, maar ook dat de praktijk up-to-date blijft.

Huisarts zijn is geen beroep maar een professie: ik ben er bijna altijd mee bezig: in de praktijk in Bennebroek en tijdens diensten. Daarnaast ben ik ook ondernemer, met personeel, praktijkpand en contractpartners. Heel dynamisch dus, leuk, soms vermoeiend. Mede dankzij hobby’s (roeien, schaatsen en muziek maken), plezierige samenwerking met collega’s en een prettige patiëntenpopulatie is het goed vol te houden. Mijn werk is vooral leuk door de warme contacten met onze cliënten (inmiddels bijna allemaal oude bekenden!) en de grote variateit in mijn werk.


Freek van Andel

Freek van AndelGeboren in 1955. In 1982 afgestudeerd als basisarts aan de Vrije Universiteit, in 1987 als huisarts aan de Universiteit van Amsterdam.
Sinds 1988 als huisarts werkzaam in Bennebroek, tot 2003 samen met Dora Moorlag, sinds 1 oktober 2003 samen met Marianne Princen-van der Linden. In juli 2015 is mijn praktijk samen gegaan met de praktijk van Tom Harding en Laura van Wiechen en zijn we een grote praktijk geworden. Na de fusie is ons team uitgebreid met Fenny Thoolen en Sabine Verhoeven-van der Kaa.

Na 25 jaar als huisarts in Bennebroek voel ik me erg op m’n gemak, als  vertrouwenspersoon en adviseur van jong tot oud. Kinderen die ik vanaf de geboorte ken worden inmiddels volwassen, en ik ken de gezinnen en familieverbanden. Van geboorte tot overlijden en alles daartussen maak ik episodes mee, waarbij ik mensen tot steun kan zijn met kennis en ervaring. Een mooi vak!

Privé gaat het mij goed. Ik ben getrouwd met Dieuwke. We wonen sedert 1995 in Bennebroek. Onze kinderen, Esther, Gert Jan en Harmen maken het goed. We hebben 2 kleinkinderen, Arthur en Carlijn.


Laura van Wiechen

Laura van Wiechen

Ik ben geboren in 1975. Sinds januari 2006 ben ik huisarts. Na afronding van mijn geneeskunde studie in Amsterdam ben ik anderhalf jaar werkzaam geweest als arts op een chirurgische afdeling in een ziekenhuis in Amsterdam. Vervolgens heb ik bewust de keuze gemaakt voor de huisartsenopleiding; een zeer goede keuze!
Een grote diversiteit aan patiënten met verschillende medische problemen, jong en oud, spoed en minder spoed…. Alles komt aanbod, dit zijn slechts enkele aspecten van hetgeen wat mijn werk als huisarts zo leuk maakt. Ook zorgen voor een gedegen advies voor de reizigers die onze praktijk bezoeken is een leuk onderdeel van mijn huisartsen bestaan.

Sinds 2011 ben ik ook huisartsopleider en begeleid ik onze jaarlijks wisselende Aios samen met mijn duo opleider Tom Harding. Een leuke en leerzame extra taak. Opleiden houdt scherp en zorgt er mede voor dat je kennis up to date blijft.

Ik ben aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag.
Ik woon samen met mijn echtgenoot Remmelt en onze drie dochters Bente, Renée en Lotte in Overveen.


Fenny Thoolen

Fenny Thoolen

Opgegroeid in Haarlem, na een studie geneeskunde in Maastricht en werk in ziekenhuizen in Amsterdam en Australië, heb ik de huisartsenopleiding in Utrecht gevolgd (afgestudeerd in 2009). Ik heb daar enkele jaren ervaring opgedaan als huisarts tot mijn vriend en ik besloten om naar Haarlem te verhuizen. 
Ik prijs me gelukkig dat ik vanaf de zomer van 2015 onderdeel ben van het team van de Kennemerpoort om het vak van huisarts in de volle breedte uit te oefenen. De mens achter de patiënt maakt dat elk consult interessant is, hoe groot of klein de vraag ook is. Het samen met die patiënt zoeken naar een oorzaak van een klacht, hoe om te gaan met een aandoening of een keuze maken voor een behandeling maakt het werk elke dag een uitdaging. 
 
 

Marianne Princen

Marianne PrincenGeboren in 1973

Na afronding van mijn studie geneeskunde aan de universiteit van Amsterdam heb ik twee jaar als basisarts gewerkt op verschillende afdelingen van ziekenhuizen in Zaandam en Purmerend. Dat was een goede voorbereiding op de huisartsopleiding die ik in 2003 heb afgerond.

Vanaf 2003 ben ik met veel enthousiasme werkzaam als huisarts in Bennebroek. Huisarts zijn ervaar ik als gevarieerd,boeiend en uitdagend. Geen dag is hetzelfde door een grote verscheidenheid aan patiënten en hun vragen, problemen en/of aandoeningen. Het is een uitdaging ieder individu een goed advies of passende behandeling te geven.


Sabine Verhoeven – van der Kaa

Unknown

 

“Na de basisopleiding heb ik gedurende 2 jaar gewerkt in het ziekenhuis (bij de kindergeneeskunde en interne geneeskunde), maar ik merkte dat ik de grote variatie in patiënten en problemen van de huisartsgeneeskunde miste. In 2013 werd ik aangenomen voor de opleiding en vervolgens heb ik met zeer veel plezier mijn eerste jaar bij de Kennemerpoort gevolgd. In 2016 ben ik afgestudeerd als huisarts en ik vind het erg leuk dat ik nu als vaste huisarts terug ben in de Kennemerpoort.”

 


Vincent Sluiters

Vincent is komend jaar onze huisarts in opleiding. Van maart 2018 – februari 2019 (jaarlijks nieuwe aios)

Ik ben geboren in 1986 en opgegroeid in de regio Haarlem. Na mijn afstuderen in 2011 heb ik gewerkt bij de chirurgie in Leiderdorp, het brandwondencentrum in Beverwijk en in de psychiatrie in Lisse en Katwijk.  Momenteel woon ik met mijn vrouw Esther en dochter Mila van 1,5 jaar nog steeds met veel plezier Haarlem.

Tijdens deze eerste jaren als arts realiseerde ik mij dat ik het vak van arts in de volle breedte wil uitvoeren en dat ik mijn patiënten echt wil leren kennen. Huisartsgeneeskunde combineert deze 2 aspecten perfect.


De spreekuren per huisarts vindt u hier.