Onze huisartsen

Laura van Wiechen

Laura van WiechenIk ben geboren in 1975. Sinds januari 2006 ben ik huisarts. Na afronding van mijn geneeskunde studie in Amsterdam ben ik anderhalf jaar werkzaam geweest als arts op een chirurgische afdeling in een ziekenhuis in Amsterdam. Vervolgens heb ik bewust de keuze gemaakt voor de huisartsenopleiding; een zeer goede keuze!
Een grote diversiteit aan patiënten met verschillende medische problemen, jong en oud, spoed en minder spoed…. Alles komt aanbod, dit zijn slechts enkele aspecten van hetgeen wat mijn werk als huisarts zo leuk maakt. Ook zorgen voor een gedegen advies voor de reizigers die onze praktijk bezoeken is een leuk onderdeel van mijn huisartsen bestaan.

Sinds 2011 ben ik ook huisartsopleider en begeleid ik onze jaarlijks wisselende Aios. Een leuke en leerzame extra taak. Opleiden houdt scherp en zorgt er mede voor dat je kennis up to date blijft.

Ik ben aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag.
Ik woon samen met mijn echtgenoot Remmelt en onze drie dochters Bente, Renée en Lotte in Overveen.

BIG: 79056113701


Sabine Verhoeven – van der Kaa

Sabine Verhoeven - van der KaaIn 2013 mocht ik bij de Kennemerpoort starten met de opleiding tot huisarts, waarbij Laura van Wiechen mijn opleider was. Ik was ontzettend op mijn plek op de praktijk; ik heb er veel geleerd en er was een goede klik met de collega’s en de patiënten. Tegen het einde van het jaar nam ik mij voor om na mijn opleiding een soortgelijke praktijk te zoeken om te gaan werken.

Na mijn afstuderen als huisarts in 2016 ben ik teruggekomen naar de Kennemerpoort om hier een zwangerschapswaarneming in te vullen en daarna ben ik niet meer weg gegaan. Ik ben heel erg blij dat ik in 2020 de plek van Tom Harding mocht overnemen in de praktijk. Het huisartsenvak is prachtig: als dokter en patiënt leer je elkaar steeds beter kennen en weet steeds beter wat voor de patiënt belangrijk is, gezamenlijk besluiten maken is essentieel in ons vak. Elk consult is weer anders: van jong tot oud, van een goed gesprek over uw zorgen of wensen tot een ingreepje, van spoedeisend tot chronisch, op de praktijk of bij u thuis. Daarnaast mag ik als opleider, samen met Laura van Wiechen, jaarlijks een huisarts in opleiding begeleiden. En hopelijk zal de huisarts in opleiding net zo enthousiast worden over het fantastische vak en de prettige praktijk. Ik ben aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag, maar ik hoop voor u dat u mij niet te vaak hoeft te bezoeken.

BIG: 19913976601


Marianne Princen

Marianne PrincenGeboren in 1973

Na afronding van mijn studie geneeskunde aan de universiteit van Amsterdam heb ik twee jaar als basisarts gewerkt op verschillende afdelingen van ziekenhuizen in Zaandam en Purmerend. Dat was een goede voorbereiding op de huisartsopleiding die ik in 2003 heb afgerond.

Vanaf 2003 ben ik met veel enthousiasme werkzaam als huisarts in Bennebroek. Huisarts zijn ervaar ik als gevarieerd, boeiend en uitdagend. Geen dag is hetzelfde door een grote verscheidenheid aan patiënten en hun vragen, problemen en/of aandoeningen. Het is een uitdaging ieder individu een goed advies of passende behandeling te geven.

BIG: 39049715001


Margreet Schipper


Sinds december 2010 ben ik huisarts. Na mijn studie geneeskunde op de VU heb ik onder andere op de spoedeisende hulp en de chirurgie gewerkt. De keuze om huisarts te worden was snel gemaakt. De variëteit in mensen en hulpvragen, en het langduriger contact met patiënten, maken dat ik dit het mooiste beroep binnen de geneeskunde vind. De huisartsopleiding heb ik aan het VUMC gevolgd. Na in verschillende praktijken in Noord-Holland te hebben waargenomen heb ik nu sinds 2019 mijn vaste plek bij de Kennemerpoort. Ik woon met mijn gezin in Heemstede. In mijn vrije tijd leef ik me uit op de tennisbaan en hou ik van wandelen en fietsen.

Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.

BIG: 19065345401


Marijn van Bel

Sinds juli 2023 is Marijn werkzaam in de praktijk.

Marijn haar werkdagen zijn maandag, woensdag en vrijdag

BIG: 49923546801


Elisah Houtzager

Elisah is sinds 1 december 2020 bij ons werkzaam in de praktijk als waarnemend huisarts. Elisah haar werkdagen zijn dinsdag en donderdag.

BIG: 89920316101


Huisarts in opleiding

Jaarlijks wordt ons team versterkt met een nieuwe aios (huisarts io). Laura van Wiechen en Sabine Verhoeven zijn de huisartsopleiders. Sinds 9 januari 2024 is ons team versterkt met Janneke Enter. Een huisarts in opleiding is een bevoegd arts. De aios doet zelfstandig spreekuur en visites. De aios overlegt zo nodig met een van de huisartsopleiders Laura van Wiechen en Sabine Verhoeven. Soms zijn er observatiespreekuren in het kader van de huisartsenopleiding. De aios en de opleider doen dan gezamenlijk spreekuur. De assistente zal aangeven bij het maken van de afspraak dat u een afspraak heeft op het observatie spreekuur. Wij proberen met uw voorkeur rekening te houden.


De spreekuren per huisarts vindt u hier.