Pensionering Freek van Andel

Lieve mensen,

Bij velen van u heb ik het al persoonlijk aangekondigd :  ik ga 1 januari 2021 met pensioen. Zo jong al met pensioen?  Inderdaad, iets eerder dan m’n AOW-leeftijd. Ik heb 32 jaar met veel plezier als huisarts gewerkt in Bennebroek, en veel lief en leed gedeeld. Ontroerende, intensieve en hilarische momenten schieten mij te binnen als ik terugdenk. Ik neem ze allemaal mee in m’n geheugen, een publicatie zit er niet in. Wat ik met u gedeeld heb, en niet gedocumenteerd, verlaat met mij het pand, maar is wel in mijn en uw geheugen gegrift. Of een traditioneel afscheid er in zit hangt af van de ontwikkeling van de Corona-pandemie. De tijd zal het leren, en de ervaringen bij de logistiek van de griepvaccinatiecampagne dit najaar. Velen van u zie ik nog een keer op het spreekuur of thuis, of in de wandelgangen.

Hoe het verder ook verloopt, ik kijk met plezier en dankbaarheid terug op mijn leven als huisarts in Bennebroek. Ik heb genoten van de zelfredzaamheid van mijn patiënten en van de loyaliteit van mijn collega’s en personeel in de loop der jaren. Velen zijn al een andere weg gegaan.

Het begon 1 oktober 1988 samen met Dora Moorlag en Wies Rook aan de Rijksstraatweg. Vanaf 1 oktober 2003, na pensionering van Dora Moorlag, samen met Marianne Princen. Vanaf 29 juni 2001 in samenwerking in HOED de Kennemerpoort aan de Zwarteweg, en vanaf 1 juli 2015 als 1 praktijk, huisartsenpraktijk de Kennemerpoort.  In het najaar komt er meer duidelijkheid en een brief over mijn afscheid.

Het ga u allen heel goed!

Hartelijke groet,

Freek van Andel