Vragen rondom vaccineren met Astra Zeneca

Er worden momenteel veel vragen gesteld over de veiligheid van het Astra Zeneca vaccin. Het ministerie van VWS heeft vrijdagmiddag namelijk besloten dat de inzet van het Astra Zeneca vaccin tijdelijk weer wordt beperkt. Voorlopig mogen alleen mensen van 60 jaar en ouder (geboren in 1960 of daarvoor) het vaccin ontvangen. Dit geldt in ieder geval tot en met woensdag 7 april. Aanleiding hiervoor is een aantal nieuwe meldingen van mensen met ernstige klachten na vaccinatie.

De geplande vaccinaties van onze praktijk kunnen op advies van het RIVM doorgaan. Het gezondheidsrisico voor mensen van 60 jaar en ouder en de uitgenodigde risico groepen door het krijgen van Corona is veel groter dan het risico op deze mogelijk zeldzame bijwerking. 

Woensdag 7 april aanstaande wordt er een nieuwe afweging gemaakt door de rijksoverheid.

We hebben onze patiënten opgeroepen voor een vaccinatie, die zijn geboren in 1956, 1957,1958, 1959 en 1960. Ook patiënten met een medische indicatie geboren in 1961 hebben van ons een oproep gekregen. Tevens hebben patiënten met het syndroom van Down en morbide obesitas (BMI >40) een oproep ontvangen.

Wanneer u vragen heeft over uw Astra Zeneca vaccinatie kunt u meer informatie vinden op coronavaccinatie.nl. Ook kunt u bellen met het landelijk publieksinformatienummer 0800-1351 (tussen 08:00-20:00uur)

We begrijpen dat de afweging om u wel of niet te laten vaccineren lastig is. Er zijn veel tegenstrijdige berichten in de media. Misschien komt u liever in aanmerking voor een vaccinatie met een ander vaccin. Helaas kunnen we u geen ander vaccin aanbieden en weten we ook niet of deze mogelijkheid zich in een later stadium gaat voor doen.

We hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groeten,

Uw huisartsen